GHIDUL OSPATARULUI PDF

Phone, Suggest a phone number de ospatar sau de ghid in turism. College & University. Posts about de ospatar sau de ghid in turism. There are no stories. Ospatar, fii amabil, spune clientul, am comandat o friptura cu os! – Da, domnule, v -am adus-o. Care este problema? – Vrei sa vezi daca nu cumva carnea. Barman Ospatar. Ghid de turism TravelMaker · GfK Romania – Institut de cercetare de piata S.R.L. · Operator sondaje de opinie – teren GfK Romania – Institut.

Author: Kezil Vurisar
Country: Dominican Republic
Language: English (Spanish)
Genre: Education
Published (Last): 11 March 2007
Pages: 29
PDF File Size: 6.89 Mb
ePub File Size: 1.63 Mb
ISBN: 239-9-81065-119-8
Downloads: 32360
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mazujind

Dupa servirea bauturilor se ia comanda de mancare, explicandui clientului cat mai pe larg despre preparatele care doreste sa le serveasca.

Se intreaba din nou oaspetele daca totul este in regula si daca ar dori sa mai comande si altceva pe langa produsele deja comandate Dupa cateva minute se intreaba daca s-a osspatarului in ospataruluii cu bautura, se preia comanda, incercand sa faca UPSELLING, asta insemnand ca atunci cand clientul doreste o anumita bautura, I se recomanda gama de lux a acelei bauturi, pe langa asta in cazul in care un client nu prea este hotarat ce vrea sa bea, in functie de prioada de timp in care clientul vine sa serveasca masa dimineata, pranz searaI se recomanda unul sau mai multe tipuri de bautura, ex: BREAKFAST La sosirea in unitate ospatarii trebuie sa verifice numarul de persoane care urmeaza sa manance, dupa care se verifica restaurantul mesele, scaunele si pardosealasa nu fie framituri sau praf.

Ospatarul este persoana care dupa ce a terminat scolarizarea si vine sa se angajeze pe aceasta functie nu face altceva decat sa se inscrie la o scoala pe termen lung.

de ospatar sau de ghid in turism

In cazul in care clientul nu este hotarat, se recomanda si se axplicain ordinea de servire cate doua preparate din lista. Dupa cateva minute dupa ce clientul a inceput sa serveasca, se merge la masa si se intreba daca totul este in regula, daca mancarea este preparata dupa placul acestuia, in cazul in care totul este in regula, I se ureza in continuare pofta buna si se asteapta pina cand acesta savureaza ceea ce a comandat.

  DIFRACCION DE RAYOS X LEY DE BRAGG PDF

It will be forwarded all necessary documents together with complete instructions. In turism, meseria de ospatar se structureaza pe anumite departamente, cum ar fi: Inainte de terminarea Micului Dejun, se intreaba clientii ramasi in sala daca mai doresc sa serveasca ceva, dupa care se incepe strangerea bufetului.

Un eveniment tip banqueting poate sa contina, pauze de cafeapranzuri si cine. We need your help!

O data cu deschiderea salonului trebuie avut grija ca toate listele meniu sa fie curate puse in locul special destinat acestora, cat mai la indemana personalului, pentru a nu face oaspetele sa astepte prea mult. Doriti sa pastrati coverele sau serviti masa mai tarziu.

Clientul o data plecat, ospatarul trebuie sa refaca set up-ul mesei, acesta constand in curatarea igienizarea mesei si locului unde a stat clientul, dupa care se adauga traversa sau fata da mesa curata, se pun tacamuri curate, se matura daca este cazul, si se asteapta urmatorii oaspeti. Dupa ce s-au indeplinit aceste aspect ospatarul este pregatit sa isi inceapa activitatea.

O data luata comanda se trece la marcajul acesteia. All cabins have wall to wall carpet, telephone, TV and bathroom.

Stewardess-Camerista, Waiter-Ospatar, Bartender CRUISE SHIPS, A&C GLOBAL – Apply on eJobs!

Select the CV that you want to apply. Operatiunea de intampinare este prima cheie pentru a ne castiga un posibil client.

In timpul pregatirii preparatelor de catre bucatari, trebuie debarasata masa clientului de toate obiectele de care nu are nevoie farfurii suport, pahare care nu se folosesc si se mai completeaza bautura in pahare, dupa caz. Inainte de a debarasa se recomanda un desert, asta in cazul in care nu s-a comandat la inceput. La bufet o alta persoana de obicei seful de sala daca este cazul, ii va prezenta bufetul, incepand cu prtea de bufet rece mezeluri, branzeturi, legume proaspete, salate dupa care urmeaza bufetul cald oua ochiuri, omleta, oua fierte, carnaciori, bacon, crenvusti, legume iar la urma se intreaba daca doreste sa I se aduca o cafea sau un ceai la masa.

  JQC-3F T73 PDF

Stewardess-Camerista, Waiter-Ospatar, Bartender CRUISE SHIPS

Pe tot parcursul transportului preparatelor pina la masa, pozitia trebuie sa fie dreapta, prezentabila. Please help us to share our service with your friends. We need your help to maintenance this website. Trebuie intrebat intotdeauna ordinea preparatelor, si anume: Transportul farfuriilor trebuie facut la fel ca si in cazul servirii A Ospatatului CARTE, pe partea stanga, nu mai mult de doua farfurii si pe mana dreapta cea de a treia si se servirea se face pe partea drepata.

Plecarea personalului se face abea dupa ce impreuna cu personalul de ghiduk A LA CARTE, se verifica restaurantul si oficiile, in cazul in care mai este ceva de remediat sa se remedieze pina in momentul redeschiderii restaurantului.

In unele cazuri ospatarul este cel destinat sa faca acest ospatafului, beneficiul principal este ca i se da seansa sa se familiarizeze foarte repede cu oaspetele, fiind prima persoana cu care are oaspetele are contact. Luggage allowance according to sign on documents. Ospatarul raspunde la telefon prezentandu-se si salutand respectuos: Laundering and dry cleaning of uniforms and working clothes will be paid by the company. Telefonul trebuie sa sune de maxim trei ori.

La fel ca si in cazul preparatelor de baza si ggidul I se poate asocia un vin bun. You will receive meal allowance when travelling international.

PLease apply on our company website! Dupa ce totul este pregatit ospatarul trebuie sa mai verifice o data toate saloanele si fisele de eveniment pentru a nu omite vreun detaliu care sa ingreunze desfasurarea actitivitatiilor oaspetilor. Imediat dupa ce s-a luat comanda de bauturi se fac recomandarile pentru mancare.