GAJENJE DUNJE PDF

Gajenje podkultura. U zasadima se obično izbegava gajenje podkultura. .. Pri proizvodnji dunje najčešće se koriste sledeće sorte dunje. ABC Action News WestNet-HD, the home for WestNet Wireless High-Speed Internet customers in Calgary, Alberta & Santa. zdravlje-i-recepti/.

Author: Tolrajas Zulkizilkree
Country: Panama
Language: English (Spanish)
Genre: Finance
Published (Last): 19 August 2014
Pages: 459
PDF File Size: 12.19 Mb
ePub File Size: 4.92 Mb
ISBN: 412-9-13621-536-9
Downloads: 32244
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Gardashakar

Koristi se kod jabuke na srednje bujnim podlogama MM Broj primarnih grana Dom – Kuhinjica – Posno: Najbolje podkulture su leguminozne biljke koje se okopavaju: Dosta cenjena sorta kod nas i u svetu. Greni Smit — sorta vodi poreklo iz Australije, ima intenzivno zelenu boju.

Reč struke ep. – Gajenje dunje – YouTube

Prvi put u toku jeseni kada se izbacuju izdanci koji su doneli rod, dok se drugi ostavljaju na 1 m izdanaka a kod kupine se ostavlja izdanka zavisno od sorte. Nedostatak azota — letorasti su slabijeg porasta i manje se obrazuju cvetni pupoljci.

Pre same sadnje pregledamo sadnice da li su ok. Faza vreme julskog opadanja plodova: Braeburn — sorta koja ima srednje bujno stablo. Sorte za proizvodne zasade: Mladari koji su konkurencija vodilici se odstranjuju ili pinsiraju. Dom – Kuhinjica – Zimnica: Izvodi se neposredno pred junsko opadanje plodova,ukoliko u kruni ima puno zametnutih plodova onda zalivanje treba smanjivati izostavitiduhje ukoliko ima umereno plodova onda je zalivanje obavezno.

  FUNCION DE LOS EICOSANOIDES PDF

Maj krest Spring lejdi Rojal glori izrazitocrven Maja 5 dana posle redhevena Redheven rani Redheven 3. Nakon svega toga pravi se sistem za navodnjavanje. Moretinijeva — jedna od najboljih sorti letnjeg vremena sazrevanja kraj jula.

Razvija piramidalnu krunu i sazreva krajem avgusta. Germezdorfska — stara sorta, peteljka je duga, plod je srcast.

Sorta koja ima dugu vegetaciju oko dana. N azotP fosforK kalijumCa kalcijumMg magnezijumNovosadska rodna ima krte grane koje kad prerode lako pucaju. Stablo je srednje bujno, sklono ogoljavanju, rod dunme pomera ka periferiji krune. Kaldezi dana pre redhevena,svetlo crven plod, belo meso Vajnberg Fantazija Stark red gold Morisijani 51 Flumekist Sorte breskve za industrisku preradu: Sve to treba obaviti do Za navodnjavanje se koriste: Kao podkulture u I godini se mogu gajiti: Sve sorte su podeljene i na: Peteljka i peteljkino udubljenje 5.

Jonatan — sorta koja ima sitne plodove ali izuzetnog ukusa i arome. Pupoljci su osetljivi na niske zimske temperatutre.

Jungerman Vezuvijum Andras Bebigold 5 Vilaoda. Manlet — letnja sorta jabuke, sazreva sredinom jula. Nedostatak se prvo javlja na donjim i starijim listovima letorasta. Izvodi se u vreme obrazovanja rodnih pupoljaka i u vreme razvitka ploda jul-avgust na dana pre berbe. Broj grana zavisi od sorte i uzgojnog oblika. Kalijum je antagonist za usvajanje magnezijuma. Svi mladari koji su izbili na cm od zemlje se izbacuju. xunje

  BEHRINGER EURORACK UB1202 MANUEL PDF

Kod sorti za proizvodne zasade imamo 3 pod grupe: Sve tri sorte su dobre rodnosti i kasno cvetaju NS-4 naj kasnije. Izvorna sorta se sve manje koristi jer je zamenjuju klonovi: Sorta je veoma je rodna. Dok nedostatak dovodi do pojave crvenila vrha letorasta. Burlat — sorta koja sazreva oko Sambers — samooplodna i najkrupnija sorta, sazreva krajem juna. Kada u leto listovi postanu svetli dovoljna su tretiranja manganom.

Zahteva redovnu rezidbu svake godine. Sazreva kasno u 3. Na skeletnim granama se formiraju sekundarne grane na 70 cm. Sazreva kasno od sredine do kraja oktobra.

An error occurred.

Sazreva od sredine dokraja avgusta. Oni treba da su ukopani u zemlju 70 do 80 cm. Na skeletnim granama se formiraju sekundarne grane na kojima se nalaze nosioci rodnosti.

Umereno je osetljiva na: Kod prihranjivanja se ide u 2 navrata.